Hergebruik Transitorium

jaar: 2018
status: Studie
oppervlakte: 8.000m2 BVO
opdrachtgever: vertrouwelijk

Aan het arboretum in Wageningen ligt de Dreijen, de voormalige campus van de Wageingse Universiteit. Een van de gebouwen die aan het park grenst is het Transitorium. In dit gebouw zaten de Scheikunde Laboratoria. Het gebouw kenmerkt zich door een zeer regelmatige betonnen structuur met een prefab gevel van grindbeton.

Met architect Reinier Suurenbroek is een concept voor herontwikkeling opgesteld voor een bevlogen buurtbewoner.

babyboomers

Onze visie richt zich op babyboomers. Om het kleine arboretum liggen prachtige jaren '30 woonwijken. Hier wonen veelal babyboomers van wie de kinderen het huis uit zijn.

Zij zijn erg gehecht aan deze plek om te wonen, maar zouden wellicht een verhuizing naar een kleiner appartement met minder onderhoud heel interessant kunnen vinden. Het aanbod aan appartementen is echter niet erg aantrekkelijk.

Wij hebben het tot opgave gemaakt een appartementengebouw te ontwerpen voor mensen die niet in een appartement wil wonen.